ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Ηλικία οδηγού και άδεια οδήγησης

Για όλες τις κατηγορίες το ελάχιστο όριο ηλικίας του οδηγού είναι 25 χρόνια. Ο οδηγός πρέπει να κατέχει άδεια τουλάχιστον επί ένα χρόνο. Η άδεια οδήγησής του να είναι Ελληνική, Ευρωπαϊκή (για τις χώρες της Ε.Ε) ή Διεθνής (για χώρες εκτός Ε.Ε.). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποδεκτή άδεια οδήγησης ανά χώρα παρακαλούμε διαβάστε τον παρακάτω πίνακα:

ΧώραΟι οδηγοί πρέπει να έχουν:
Υπήκοοι χωρών ΕΕ, (συμπεριλαμβανομένων υπηκόων Νορβηγίας, Ισλανδίας, Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Β. Ιρλανδίας, Ελβετίας & Λιχτενσταϊν), ΗΠΑ, Καναδά, ΑυστραλίαΕθνικό Δίπλωμα Οδήγησης
Αλβανία, Άγιος Μαρίνος, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Μπαχάμες, Μπαχρέιν, Λευκορωσία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Χιλή, Κόστα Ρίκα, Ακτή Ελεφαντοστού, Κούβα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Εκουαδόρ, Γεωργία, Γκάνα, Γουιάνα, Αγία Έδρα, Ινδονησία, Ιράν (Ισλαμική Δημοκρατία), Ιράκ, Ισραήλ, Καζακστάν, Κένυα, Κουβέιτ, Κιργιστάν, Λιβερία, Μεξικό, Μονακό, Μογγολία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νίγηρας, Πακιστάν, Περού, Φιλιππίνες, Κατάρ, Δημοκρατία της Κορέας, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Σαουδική Αραβία, Σενεγάλη, Σερβία, Σεϋχέλλες, Νότια Αφρική, Τατζικιστάν, Ταϊλάνδη, Βόρεια Μακεδονία, Τυνησία, Τουρκία, Τουρκμενιστάν, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουρουγουάη, Ουζμπεκιστάν, Βενεζουέλα (Βολιβαριανή Δημοκρατία), Βιετνάμ, ΖιμπάμπουεΕθνικό Δίπλωμα μόνο με την μορφή πιστωτικής κάρτας
Υπόλοιπες χώρεςΕθνικό και Διεθνές δίπλωμα

Τρόπος Πληρωμής

Για όλες τις κατηγορίες ο μισθωτής πρέπει να παρουσιάσει μια πιστωτική κάρτα αποδεκτή από την Easy Rental για την κάλυψη των ποσών που αφορούν την εγγύηση και την εξόφληση του κόστους ενοικίασης (για μη προπληρωμένες κρατήσεις). Εναλλακτικά ο μισθωτής μπορεί να παρουσιάσει και χρεωστική κάρτα, ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση το ποσό της εγγύησης διαμορφώνεται σύμφωνα με τον τρόπο που αναφέρεται παρακάτω (Βλέπε “Εγγύηση”).

Εγγύηση

Κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου από την Easy Rental θα δεσμευτεί ποσό εγγύησης από κάρτα στο όνομα του κύριου οδηγού το οποίο και θα επιστραφεί αυτούσιο στην λήξη της ενοικίασης, εφόσον δεν προκύψουν άλλες χρεώσεις. Η αποδέσμευση του ποσού μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 14 ημέρες ανάλογα με την εκδότρια τράπεζα της κάρτας. Το ποσό της εγγύησης διαφέρει ανά κατηγορία αυτοκινήτου. Αναλυτικότερα:

Για κατόχους πιστωτικής κάρτας: 

 • Κατηγορία A, ΑΑ:  500€
 • Κατηγορία Β, ΒΑ:  750€

Στην περίπτωση που ο μισθωτής επιλέξει πλήρη κάλυψη (SCDW) το ποσό της εγγύησης μειώνεται σε 125€ για τις κατηγορίες A, ΑΑ και 185€ για τις κατηγορίες Β, ΒΑ .  

Για κατόχους χρεωστικής κάρτας: 

 • Κατηγορία A, ΑΑ:  870€
 • Κατηγορία Β, ΒΑ:  990€

Αν η κάρτα που παρουσιαστεί είναι χρεωστική και όχι πιστωτική, δεν ισχύει η παραπάνω μείωση της εγγύησης στην περίπτωση αγοράς προγράμματος πλήρους κάλυψης (SCDW).                                                                

Ο μισθωτής είναι υπεύθυνος για την έγκριση της κάρτας από το τραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ.

Για κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτείται πάντα πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, ως εγγύηση, ακόμα και αν ο ενοικιαστής εξοφλήσει την ενοικίαση με μετρητά. Σε περίπτωση που δεν επιδείξετε έγκυρη κάρτα, δεν υπάρχει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό στην κάρτα σας, ή η κάρτα δεν ανήκει στον κύριο οδηγό, το γραφείο ενοικίασης ενδέχεται να αρνηθεί να σας παραδώσει το αυτοκίνητο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν ισχύει η επιστροφή χρημάτων. 

Διαχειριστικά έξοδα

Ο οδηγός χρεώνεται 50€ σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας. Το ποσό αυτό δεν επιστρέφεται.

Πρόστιμα και παραβάσεις

Ο ενοικιαστής αναλαμβάνει πλήρη ευθύνη για τυχόν τροχαίες παραβάσεις και οφείλει να εξοφλήσει τυχόν πρόστιμα και διοικητικές ποινές στις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρεωθεί το ποσό της παράβασης συν το ποσό αναφερόμενο ως «Διαχειριστικά έξοδα»

Περίοδος χάριτος

Η επιτρεπόμενη καθυστέρηση επιστροφής του αυτοκινήτου μετά την συμφωνημένη μέρα και ώρα επιστροφής είναι 1 ώρα. Πρόσθετες καθυστερήσεις χρεώνονται ως επιπλέον ημέρα.

Χρέωση Καθυστερημένης Επιστροφής

Όλοι οι πελάτες πρέπει να ενημερώνουν την Easy Rental σχετικά με ενδεχόμενη επέκταση της ενοικίασης, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή της Χρέωσης Καθυστερημένης Επιστροφής. Εφόσον το αυτοκίνητο επιστραφεί με  7 ώρες καθυστέρηση ή περισσότερο από την συμφωνημένη ώρα επιστροφής, τότε θα υπάρξει χρέωση 19€, για κάθε ημέρα ή μέρος αυτής, συμπληρωματικά του κόστους ενοικίασης.

Αλλαγή τύπου αυτοκινήτου

Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα ανάλογα με την διαθεσιμότητα να παρέχει διαφορετικό τύπο αυτοκινήτου από αυτόν της αρχικής κράτησης με ένα αντίστοιχης, ή μεγαλύτερης κατηγορίας.

Εκμίσθωση εκτός συνόρων

Μόνο με προηγούμενη έγγραφη έγκριση της Easy Rental.

Μεταφορά με πλοίο

Η μεταφορά του οχήματος με πλοίο επιτρέπεται μόνο μετά από έγγραφη έγκριση της Easy Rental και εφόσον ο μισθωτής έχει αποδεχθεί την “Κάλυψη Μεταφοράς με Πλοίο” (βλέπε “Ασφάλειες/Καλύψεις και ποσά ευθύνης”). Σε διαφορετική περίπτωση, ο μισθωτής είναι υπεύθυνος για το σύνολο της όποιας ζημιάς τυχόν προκληθεί στο μισθωμένο όχημα κατά τη μεταφορά του από οποιαδήποτε αιτία, ανεξαρτήτως των όποιων καλύψεων και περιορισμών ευθύνης έχει αποδεχθεί και πληρώσει κατά την έναρξη της μίσθωσης. 

Πολιτική καυσίμων/φόρτισης

Το καύσιμο υπολογίζεται σε όγδοα. Το όχημα θα πρέπει να επιστραφεί με την ίδια ποσότητα καυσίμου που παραδόθηκε. Σε διαφορετική περίπτωση ο ενοικιαστής θα χρεωθεί την διαφορά των καυσίμων όπως επίσης  και την υπηρεσία “Χρέωση Εξυπηρέτησης Καυσίμων”. Το κόστος της υπηρεσίας “Χρέωσης Εξυπηρέτησης Καυσίμων” είναι 20€. Δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται χρήματα για επιπλέον καύσιμο στο ρεζερβουάρ.

Για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα o ενοικιαστής υποχρεούται να επιστρέψει το όχημα με το επίπεδο της μπαταρίας να είναι τουλάχιστον 50%. Εφόσον αυτό είναι μικρότερο, τότε θα ισχύσει η “Χρέωση Εξυπηρέτησης Φόρτισης“. Το κόστος της υπηρεσίας “Χρέωσης Εξυπηρέτησης Φόρτισης” είναι 25€.

Ο ενοικιαστής θα κληθεί να αποζημιώσει πλήρως απώλεια ή ζημιά στο καλώδιο φόρτισης του αυτοκινήτου ανεξαρτήτως του πακέτου κάλυψης που έχει επιλέξει. Το κόστος διαφέρει ανά μοντέλο και κατασκευαστή.

Παραλαβή/παράδοση

Κάθε παραλαβή/ παράδοση γίνεται στους σταθμούς της Easy Rental και μόνο.

Φόροι

Όλες οι τιμές και χρεώσεις που αναγράφονται στο έντυπο, εκτός της εγγύησης, περιλαμβάνουν Φ.Π.Α, σε ορισμένους σταθμούς χρεώνεται και δημοτικός φόρος 0.5% επί της τιμής της ενοικίασης.

Περιορισμοί

Απαγορεύεται η οδήγηση σε χωματόδρομους, η μεταφορά βαρέων αντικειμένων και γενικότερα η κακή χρήση. Ισχύουν χρεώσεις έως και 98€ για ειδικό καθαρισμό σε οχήματα που θα επιστραφούν με υπερβολικά βρώμικο εσωτερικό (π.χ. λεκέδες από φαγητό, καφέ κ.λ.π.) υποδηλώνοντας κακή χρήση.

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ/ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Επιπλέον οδηγός/οι: Σε κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου, μόνο ο δηλωμένος οδηγός καλύπτεται από τις παραπάνω ασφάλειες. Σε περίπτωση που και άλλοι οδηγοί πρόκειται να οδηγήσουν το μισθωμένο όχημα, θα πρέπει να δηλωθούν στο μισθωτήριο συμβόλαιο κατά την έναρξη της ενοικίασης. Απαιτούμενα έγγραφα είναι δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο και άδεια οδήγησης σε ισχύ. Για πληροφορίες σχετικά με τα κόστος της υπηρεσίας “Επιπλέον Οδηγός” παρακαλούμε κατευθυνθείτε στα “Προϊόντα και Υπηρεσίες”.

Καμία ασφαλιστική κάλυψη ΔΕΝ ισχύει:

 • κατά τη μεταφορά του οχήματος με πλοίο
 • αν διαπιστωθεί ότι ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών
 • για ζημιές που προκλήθηκαν από οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους
 • για ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό
 • για απώλεια προσωπικών αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στο όχημα
 • για ατυχήματα που προκλήθηκαν με οδηγό μη δηλωμένο στο μισθωτήριο συμβόλαιο
 • για απώλεια ή καταστροφή κλειδιού του οχήματος
 • για απώλεια ή καταστροφή συσκευών GPS Navi, παιδικών καθισμάτων, αλυσίδων χιονιού ή άλλου πρόσθετου εξοπλισμού

Ασφάλεια προς τρίτους

Όλοι οι εξουσιοδοτημένοι από την Easy Rental οδηγοί αυτοκινήτων είναι ασφαλισμένοι με αστική ευθύνη για θάνατο και σωματικές βλάβες τρίτων, συμπεριλαμβανομένων και των επιβαινόντων στο όχημα της Easy Rental (εκτός του οδηγού) μέχρι το ποσό των 1.300.000€ ανά θύμα, καθώς και για υλικές ζημίες τρίτων μέχρι το ποσό των 1.300.000€ ανά ατύχημα. Η κάλυψη υπόκειται στους γενικούς όρους του συμβολαίου της Easy Rental με την Ασφαλιστική της εταιρεία. 

Τι δεν καλύπτεται:

 • Ολική ή μερική κλοπή του αυτοκινήτου.
 • Κλοπή προσωπικών αντικειμένων που βρίσκονται πάνω ή εντός του οχήματος της Easy Rental.
 • Θάνατο ή σωματικές βλάβες του οδηγού του οχήματος της Easy Rental.
 • Ζημιές στο όχημα της Easy Rental.

Το κόστος της ασφάλειας προς τρίτους περιλαμβάνεται στην τιμή.

Βασική ασφάλεια ατυχήματος CDW (γνωστή ως LDW στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ)

Η Βασική Ασφάλεια Ατυχήματος περιλαμβάνεται στο μίσθωμα.  Σε περίπτωση που συμβεί ζημιά από σύγκρουση ή πυρκαγιά στο όχημα της Easy Rental, το ποσό ευθύνης του ενοικιαστή μπορεί να περιοριστεί, υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάζεται ο Κ.Ο.Κ, στην ελάχιστη χρέωση των €870 για τις κατηγορίες A, ΑΑ και 990€ για τις κατηγορίες Β, ΒΑ. Σε περίπτωση ζημιάς ή κλοπής, το ποσό ευθύνης χρεώνεται ΠΑΝΤΑ και είναι μη επιστρεπτέο  ανεξαρτήτως υπαιτιότητας του οδηγού.

Η μέγιστη χρέωση της Μικτής Κάλυψης είναι οι 14 ημέρες, ανά συμβόλαιο (με την προϋπόθεση ότι η ενοικίαση δεν ξεπερνά τις 30 ημέρες.

Τι δεν καλύπτει:

 • Ζημιές που προκλήθηκαν από πρόθεση ή αμέλεια.
 • Ζημιές που προκλήθηκαν από λάθος χρήση καυσίμου.
 • Ζημιές που προέκυψαν  από αθέτηση των όρων της σύμβασης.
 • Ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές ή τρομοκρατικές ενέργειες.
 • Ζημιές που προκλήθηκαν από κατά τη μεταφορά του οχήματος με πλοίο.
 • Ζημιές που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος, στην οροφή, στην κεραία, στις ζάντες, στα τάσια, στα ελαστικά, στους καθρέπτες, στα κρύσταλλα και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Σε περίπτωση που η CDW δεν περιλαμβάνεται στην τιμή και δεν αγοραστεί, ο ενοικιαστής θα είναι υπεύθυνος για την συνολική αξία του οχήματος σε περίπτωση ζημιάς.

Πλήρης κάλυψη (SCDW)

Ο ενοικιαστής μπορεί να περιορίσει την ευθύνη του ακόμη περισσότερο στην ελάχιστη χρέωση των €125 για τις κατηγορίες A, ΑΑ και €185 για τις κατηγορίες Β, ΒΑ καταβάλλοντας επιπλέον 9€ και 11€ αντιστοίχως ανά ημέρα ενοικίασης. Στην περίπτωση πλήρους κάλυψης το ποσό της εγγύησης μεταβάλλεται στο ποσό ευθύνης της SCDW.

Μέγιστη χρέωση πλήρους κάλυψης είναι οι 14 ημέρες ανά συμβόλαιο με την προϋπόθεση ότι η ενοικίαση δεν ξεπερνά τις 30 μέρες.

Τι δεν καλύπτει:

 • Ζημιές που προκλήθηκαν από πρόθεση ή αμέλεια.
 • Ζημιές που προκλήθηκαν από χρήση λάθος καυσίμου.
 • Ζημιές που προέκυψαν  από αθέτηση των όρων της σύμβασης.
 • Ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές ή τρομοκρατικές ενέργειες.
 • Ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη μεταφορά του οχήματος με πλοίο.
 • Ζημιές που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος, στην οροφή, στην κεραία, στις ζάντες, στα τάσια, στα ελαστικά, στους καθρέπτες, στα κρύσταλλα και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Κάλυψη για κλοπή (ΤP)

Η κάλυψη για κλοπή περιλαμβάνεται στο μίσθωμα. Καλύπτει τον ενοικιαστή για ολική ή μερική κλοπή ή ζημιές από απόπειρα κλοπής του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου της Easy Rental. Το ποσό ευθύνης του ενοικιαστή στις παραπάνω περιπτώσεις είναι 1100€ για τις κατηγορίες A, ΑΑ και 1250€ για τις κατηγορίες Β, ΒΑ, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας του ενοικιαστή. 

Τι δεν καλύπτει:

Κλοπή όλου ή μέρους του αυτοκινήτου, που προκλήθηκε από αμέλειά του ενοικιαστή (π.χ. στην περίπτωση που άφησε το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο ή άφησε το κλειδί πάνω στο διακόπτη εκκίνησης ή μέσα στο αυτοκίνητο).

Σε περίπτωση που η Κάλυψη για κλοπή δεν περιλαμβάνεται στην τιμή και δεν αγοραστεί, ο ενοικιαστής θα είναι υπεύθυνος για την συνολική αξία του οχήματος σε περίπτωση κλοπής.

Προστασία θραύσης κρυστάλλων

Καλύπτει την θραύση κρυστάλλων του οχήματος. Το κόστος είναι 3€ ημερησίως για όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων.

Τι δεν καλύπτει:

 • Ζημιές που προκλήθηκαν από πρόθεση ή αμέλεια
 • Ζημιές που προέκυψαν  από αθέτηση των όρων της σύμβασης
 • Ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές ή τρομοκρατικές ενέργειες

Μέγιστη χρέωση προστασίας θραύσης κρυστάλλων είναι οι 14 ημέρες ανά συμβόλαιο με την προϋπόθεση ότι η ενοικίαση δεν ξεπερνά τις 30 μέρες.

Κάλυψη Μεταφοράς με Πλοίο

Σε περίπτωση που συμβεί ζημιά στο όχημα της Easy Rental κατά την διάρκεια μεταφοράς με πλοίο, το ποσό ευθύνης του ενοικιαστή μπορεί να περιοριστεί, στην ελάχιστη χρέωση των €870 για τις κατηγορίες A, ΑΑ και 990€ για τις κατηγορίες Β, ΒΑ. Το ποσό ευθύνης περιλαμβάνει έξοδα επισκευής, αποθήκευσης και απώλεια χρήσης του αυτοκινήτου, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας του οδηγού. Το κόστος της “Κάλυψης Μεταφοράς με Πλοίο” είναι 25€ ανά ημέρα ενοικίασης με μέγιστη χρέωση τα 75€.

Τι δεν καλύπτει:

 • Ζημιές που προκλήθηκαν από πρόθεση ή αμέλεια.
 • Ζημιές που προέκυψαν  από αθέτηση των όρων της σύμβασης.
 • Ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές ή τρομοκρατικές ενέργειες.
 • Ζημιές που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος, στην οροφή, στην κεραία, στις ζάντες, στα τάσια, στα ελαστικά, στους καθρέπτες, στα κρύσταλλα και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Επιπλέον οδηγός/οι 

Η υπηρεσία πρόσθετου οδηγού χρεώνεται ανά ημέρα με κόστος 6€ (με μέγιστο τα 60€ για κάθε επιπλέον οδηγό) ανά μισθωτήριο συμβόλαιο.

Παιδικά/Βρεφικά καθίσματα

 Διατίθενται με αυτόματη επιβεβαίωση κατά την κράτηση. Η χρέωση είναι 6€ ημερησίως με μέγιστη χρέωση τα 60€ ανά μισθωτήριο συμβόλαιο.

Αλυσίδες χιονιού

Διατίθενται με αυτόματη επιβεβαίωση κατά την κράτηση. Η χρέωση είναι 6€ ημερησίως με μέγιστη χρέωση τα 60€ ανά μισθωτήριο συμβόλαιο.

Οδική Βοήθεια

Περιλαμβάνεται στο μίσθωμα. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Hellas Service (24ωρη εξυπηρέτηση) με γραμμή εξυπηρέτησης 1057, 2102532616. Για τις περιπτώσεις ακινητοποίησης ηλεκτροκίνητου οχήματος λόγω χαμηλής στάθμης της μπαταρίας ισχύει χρέωση €30, η οποία επιβαρύνει τον οδηγό, για την μεταφορά του οχήματος στον πλησιέστερο σημείο φόρτισης της Easy Rental.